Okan Kılkışlılar'ı, ölüren koğuş arkadaşlarına  uyuşturucu suçundan tutuklu bulunduğu Afyon E Tipi Cezaevi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.


İZMİRLİ Okan Kılkışlılar'ı, uyuşturucu suçundan tutuklu bulunduğu Afyon E Tipi Cezaevi'nde, dışarıdan yardım gelmesini engellemek için havalandırma kapısını kapatıp makrome ipiyle boğarak öldüren koğuş arkadaşları Ç.K. ile R.U., ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Afyon E Tipi Cezaevi'nde 10 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen olayda, öğle saatinde koğuşa sayıma giren infaz koruma memurları, yatakta 35 yaşındaki Okan Kılkışlılar'ın (38) cesedini buldu. Olayın cezaevi savcısına bildirilmesinin ardından yapılan incelemede, Kılkışlılar'ın boğularak öldürüldüğü belirlendi. Uyuşturucu bulundurmak suçundan 5 yıl 2 ay ceza alan Okan Kılkışlılar'ın, olay tarihinden yaklaşık bir hafta önce oğlunun ameliyat olduğu haberini aldıktan sonra bunalıma girip kendisine zarar verdiği, sonrasında, cinayet suçundan kalan hükümlülerin bulunduğu 8 kişilik yeni bir koğuşa alındığı anlaşıldı. Okan Kılkışlılar'ın, diğer mahkumlar havalandırma saatinde olduğu sırada, konulduğu yeni koğuşun kapısını kilitleyen her ikisi de 28 yaşında olan Ç.K. ile R.U. tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Zanlıların Kılkışlılar'ı, elişi kurslarında kullanılan dayanıklı makrome ipiyle boğdukları belirlendi.

ISLAH OLMAZLAR DİYE, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ

Sanıklar Ç.K. ve R.U., Okan Kılkışlılar'ı, koğuş ağalığı yapıp, kendilerine çeşitli yöntemlerle baskı uyguladığı için öldürdüklerini ileri sürdü. Yargılama sırasında ayrıca ayrı cezaevinde kalan A.C., hakkında da azmettirici olduğu iddiasıyla dava açıldı. Yargılama sonrasında A.C., hakkında yeterli delil olmadığı gerekçesiyle, beraat etti. Mahkeme heyeti, cinayeti ortak işleyen iki sanık için ise dikkat çeken bir karara imza atıp, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi ancak hiçbir indirim maddesini uygulamadı. 'Canavarca Hisle İnsan Öldürme' suçundan ceza veren mahkeme, indirim uygulamamasını ise "Sanıkların çok sayıda sabıka kayıtlarının bulunması, eylemi ceza infaz kurumunda gerçekleştirmiş olmaları, ıslah olmaz kişilik yapıları, suçun işlenmesi sırasında ve sonrasındaki fevri, kontrolsüz davranışları ile pişmanlık göstermeyen yapıları göz önüne alınarak kişiliklerinin değerlendirilmesinde aleyhe kanaat edinilmediği' gerekçelerine dayandırdı. Bu arada Okan Kılkışlılar'ın yakınlarının, sanıklar ve olayda ihmali bulunanlar hakkında açtıkları tazminat davalarının ise halen devam ettiği açıklandı.
Editör: TE Bilisim