İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği fetullah Gülen'e ait olan Zaman Gazetesine kayyum atamasına karar verdi.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Zaman gazetesine kayyum atanmasına karar verdi.Zaman Gazetesi önünde toplanmalar başlarken kapı zincirlendi ve çevresine şemsiyeler bırakıldı.

 BİLİCİ: ANAYASA ASKIYA ALINIYOR

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, anayasa ile koruma altına alınan medyaya kayyum atanmasının, anayasanın askıya alınması anlamına geleceğini belirtti. "Sağduyulu ve demokrat herkesi medya özgürlüğüne ve Zaman Gazetesine sahip çıkmaya çağırıyorum" diyen Bilici şöyle konuştu: "Medya özgürlüğü anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) tarafından garanti altına alınmış durumdadır. Gazetemize kayyım atanması demek anayasanın askıya alınması demektir. İpek Medya Grubu'na yapılanlardan bu kişilerin medya grubuna kapatmaktan başka bir dertlerinin olmadığını gördük. Umarım bu haber sosyal medya söylentisinden öteye geçmez. Umarım Türkiye bu yoldan döner, normal hukuk yoluna girer." 
Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, Periscope’tan yaptıkları canlı yayında, “Belki bugün son gazetemizi çıkaracağız” dedi. 
Editör: TE Bilisim
Editör Hakkında
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar