İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü her sene Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) kapsamında öğrenci alımları gerçekleştirmektedir. Komiser olmak isteyen adayların PAEM'e müracaat etmesi ve kazanması gerekmektedir. Peki Emniyet Genel Müdürlüğünde görevli komiser nasıl olunur? Komiser olma şartları ve detayları nedir.

KOMİSER NASIL OLUNUR?

Komiser olabilmek için adayların öncelikle üniversitelerin dört yıllık eğitim veren lisans bölümlernden bir tanesinden mezun olması gerekmekte olup Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilen Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM)'e müracaat etmesi gerekmektedir. Müracaatın sonrasında adayın sınavlarda başarılı olması gerekiyor. Peki PAEM komiserlik için aranan şartlar nedir.

ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
KPSS girmiş olmak
Sağlık problemi olmamak
Boy - kilo orantılı olmak
Fiziğinde kusur olmamak

Yukarıda komiser olmak için aranan şartların ne olduğuna dair bilgiler verilmiştir. Buna göre adayların bu ve yine ilan da yayımlanan niteliklere sahip olması gerekiyor. Komiser yardımcılığı ilanı yayımlandığında İşin Olsa sayfamız aracılığı ile sizlere ilan hakkında bilgi vereceğiz. Genel olarak komiser yardımcılığı alımları senede bir kere yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim