Geçtiğimiz seneden beri bit milyona yakın taşeron işçisi kadro almayı bekliyor. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu taşeron işçilere kadro verileceği konusunda duyuru yaparak müjdeli bir haber vermişti. Ancak aradan uzun bir süre geçmesine rağmen halen taşerona kadro süresi açıklanmadı.

2017 yılında taşerona kesin olarak kadro verilmesi beklenmektedir. Peki taşerona ne zaman kadro verilecek? Konu hakkında detaylı bilgi var mı? Maliye Bakanı Naci Ağbal taşerona kadro konusunda nasıl bir açıklama yaptı.

SABREDİN AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal Demirözü ilçesinde halk ile buluştu ve burada vatandaşlara pek çok konu hakkında duyuru yaparken kendisine yöneltilen taşerona kadro hakkında da açıklama yaptı.

Taşerona ne zaman kadro verileceği sorulurken Maliye Bakanı Naci Ağbal bu konu hakkında sabredin açıklamasını yaparken taşeron işçileri kadro almak için 16 aydır sabrettiklerini belirterek sürecin tamamlanması için sabırla beklediğini ve bu süreç içerisinde de kendilerine yöneltilen taşerona kadro hakkında ki taleplerin dikkate alındığını belirtti.

TAŞERON KADRO İSTİYOR

Taşeron işçilere kadro verilmesi sürecinin referandumdan sonra yapılması beklenmektedir. Bilindiği gibi 21 Mart 2017 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girecek ve taşerona kadro yasasının tamamen bitirilmesi ile meclise sunulması için TBMM tatilinin sona ermesi beklenecektir.
Editör: TE Bilisim