Bedelli askerlik ücreti ile eğitim şartları hakkında yeni bir açıklama Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi. 

Mustafa Destici katıldığı bir etkinliğin ardından gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Bedelli askerlik için ücret şartının ve 28 günlük eğitim şartının nasıl olması gerektiğini belirtti.

BBP Genel Başkanı Destici bedelli askerlikte belirlenen 28 gün eğitim şartına katıldıklarını belirtti. Diğer partilerden gelen 28 gün eğitim şartının olmaması gerektiğine dair görüşlere katılmadığını aktararak, "Şanlı üniformayı giymeleri, peygamber ocağının karavanasından yemek yemeleri, o ruhu yakalamaları lazım. " dedi. özel sektörde ve devlette bedelli askerlik yapacak olan adaylara iş garantisi yasal olarak getirileceğini belirterek iş kabı olacağını düşünmediklerini aktardı

ASGARİ ÜCRETLİ DÜŞÜK ÖDESİN!

Destici bedelli askerlik ücretinin gelire göre olması gerektiğini aktardı. Buna göre asgari ücretli olanlardan 5 bin Tl ücret alınması gerektiğini yüksek ücretli çalışanlardan ise gelirine göre ücret alınması gerektiği ve bu şekilde daha adil olacağı aktarıldı. "Herkes için 15 bin olmamalı. Gelir düzeyine göre, eğer asgari ücretle çalışıyorsa o 5 bin lira ödesin. Aylık geliri 100 bin liraysa o da 100 bin lira ödesin. " dedi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim