Kamu kurumları hazırlamış oldukları işçi alım ilanlarını Devlet Personel Başkanlığı ve İŞKUR aracılığı ile kamuoyuna duyurmaktadır. Bilindiği üzere özellikle İŞKUR aracılığı ile kamuya işçi alımlarında ikametgah şartı aranmaktadır. Ancak daimi işçi alımlarında ikametgah şartı arandığı için özellikle küçük illerde alımlar oldukça sorun yaratmaktaydı.

Yeni yayımlanan ilan ile kamu kurumlarını daimi işçi alımlarında bundan sonra ikametgah şartı aranmayacak ve adaylar başvurularını başka illerde yaşıyor da olsa başvuru yapabilecek.

İKİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Kamu kurumlarının daimi işçi alımlarında ikametgah şartı arandığı için adaylar müracaatlarını kamu kurumunun yayımlanmış olduğu ilanda ikametgah etmiyorsa başvuru yapamamaktaydı. Ancak ilk yapılan değişiklik ile bundan sonra geçici olarak değil ancak ilan daimi statüsünde yayımlanırsa ikametgah şartı aranmayacak ve adaylar farklı illerde yaşıyor da olsa başvuru yapabilecek.

BAŞVURU SÜRELERİ 10 GÜN OLUYOR

Kamu kurumları daimi işçi alımları başvuru süreleri genel olarak 10 gündür. Ancak yine de şartlar da en az 10 gün yazdığı için kurumlar başvuruları 10 günden fazla yapabilmekteydi. Ancak ikinci yapılan değişiklik ile artık kamuya daimi işçi alımlarında adaylar ilanın çıkması ile 10 gün boyunca başvuru yapabilecek ve 10 günden sonra ilana başvurular kapatılacak.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim