Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım, tarafından açıklanan taşerona kadro haberlerinden sonra şimdilerde herkes müjdeli haberi beklerken, bir yandan da ücret artışlarını merak etmeye başladı.

Başbakan Binali Yıldırım, yapmış olduğu açıklamasından Türkiye'de binlerce taşeron için müjdeli haber verdi ve taşeron işçiler için gerekli çalışmaların yapıldığını, kimsenin merak etmemesini ve verilen sözlerin yerine getireceğini açıkladı. Yıldırım," hükümet olarak gereken çalışmaların yapıldı, konu ile ilgili sona gelindi artık yeni yılla brlikte taşeron sorunu bitecek."dedi.

MEHMET ŞİMŞEK AÇIKLADI

"taşeron işçiler için nasıl bir model öngörülüyor? açıklaması yapan Mehmet Şimşek," Kamu ile zaten dolaylı bir bağ söz konusu. Bizler hükümet olarak gereken çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Bu konu ile ilgili zaten Başbakanımızın talimatı net. 2017 yılı sonunda yada yeni yılla  birlikte bu taşeron sorunu ortadan kalkacak" şeklinde konuştu.

Bir yandan taşerona kadro haberi beklenirken, diğer yandan ise taşeronlara verilecek olan maaşlar konuşulmaya başlandı. Taşeronlarda sözleşmeler iş performansına, hizmetten beklenen faydanın sağlanıp sağlanmadığına göre yenilemesi yapılacak. Performansı yüksek olan işçiler, emekliliğe kadar çalışacaklar. Ücretleri aynı işi yapan personelden daha az alıyorsa, aradaki maaş farkı zaman içinde kapanacak. Yani bu durumda bazı taşeron çalışanların maaşları yükselmiş olacak.

Editör: TE Bilisim