Türkiye 24 Haziran seçimlerinde oylarını hem Cumhurbaşkanlığı hemde Milletvekilliği için kullandı. Buna göre seçimi Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından yapılan açıklama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye ise en çok milletvekilini Adalet ve Kalkınma Partisi AKP çıkardı. Seçimin ikinci tura kalması pek çok anket firması tarafından beklenirken Muharrem İnce'nin alacağı oyda merak ediliyordu ve Muharrem İnce'nin de beklediklerinin olmadığı görüldü. Buna göre gözler İnce'den yapılan resmi açıklamaya çevrilmişken sonunda açıklama yapıldı.

İLK KEZ AÇIKLAMA YAPTI

Yüksek Seçim Kurulu YSK'nın resmi duyurusu sonrasında açıklama yapacağını ifade eden Muharrem İnce belirttiği gibi duyurunun ardından açıklamasını yaptı. Peki neler söyledi? Buna göre Muharrem İnce herkesin yoğun ilgisinden dolayı teşekkür ettiğini kendisine 15 milyon kişinin oy verdiğini 15 milyon oyun 30 milyon yapılması için çalışacaklarını ve buna inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ise Muharrem İnce sadece Adalet ve Kalkınma Partisi AKP'nin değil 81 milyonun Cumhurbaşkanı olması gerektiğini gerginliklerin son verilmesini ve milletin kucaklanması gerektiğini söyleyerek Cumhurbaşkanı seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığını kabul ettiğini duyurdu.