Bayram namazının ardından Mısır'ın Mısır'ın kuzeyindeki Giza kentinde yönetim karşıtı gösteri düzenleyenlere darbe güçleri müdahale etti. Müdahale sırasında 5 kişi öldürüldü. İşte ayrıntılar...

Mısır'ın kuzeyindeki Giza kentinde, darbe güçlerinin bayram namazı sonrasında düzenlenen yönetim karşıtı gösterilere müdahalesinde 5 kişinin katledildiği bildirildi.

BAYRAM NAMAZINI KILAN KADIN KATLEDİLDİ

Görgü tanıkları, bayram namazı sonrası Giza'nın güneyindeki Nahiye, El-Heram ve El-Umraniyye bölgelerinde düzenlenen yürüyüşlere darbe güçlerinin müdahale ettiğini, gerçek mermilerin de kullanıldığı müdahale sırasında 5 kişinin katledildiği, 7 kişinin yaralandığını belirtti.Hayatını kaybedenler arasında bayram namazı kılmakta olan bir kadının da bulunduğu kaydedildi.Görgü tanıkları, Nahiye bölgesinde düzenlenen gösterilere polisin müdahalesinde 5 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.Bir emniyet yetkilisi ise "Giza'nın güneyinde göstericiler ile darbe güçleri arasında karşılıklı ateş açılması nedeniyle hayatını kaybedenler oldu. Olayda 12 gösterici gözaltına alındı" dedi. Kenttteki El-Heram Hastanesi yetkilileri ise olaylarda hayatını kaybeden ve yaralanan 2 kişinin kendilerine getirildiğini bildirdi.

Editör: TE Bilisim