Bu sene faaliyetlerine başlamış olan Milli Savunma Üniversitesi bilindiği üzere subay ve astsubay öğrencileri yetiştirecek. Buraya öğrenciler Yükseköğretime Geçiş Sınavından elde ettikleri puanlar ile başvuru yapabilecekler.

Milli Savunma Üniversitesi subay ve astsubay öğrenci alımı başvuruları ne zaman başlayacak diye sorular sorulurken başvurular 19 Nisan 2017 tarihi itibari ile başladı ve adaylar harp okulları ya da astsubay meslek yüksek okullarına almış oldukları Yükseköğretime Geçiş Sınavı puanları ile başvuru yapabilmektedir.

HARP OKULU VE ASTSUBAY MYO BÖLÜMLER

Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde ki Harp Okulları Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulu diye üçe ayrılırken Astsubay Meslek Yüksek Okulu ise Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu olarak dörde ayrılmaktadır.

NASIL BAŞVURULUR

Milli Savunma Üniversitesine adaylar Harp Okullarına ya da Astsubay Meslek Yüksek Okulu bölümlerine müracaatlarını yapabilmektedir. Peki başvurular nasıl yapılmaktadır. Buna göre YGS'den puan alan adaylar aşağıda verilmiş olan linki takip ederek T.C. Kimlik Numaraları ile başvuru sistemine girebilir ve Harp Okulları bölümleri, Astsubay Meslek Yüksek Okulu bölümlerine başvuru yapabilir.

https://pertem.kkk.tsk.tr/tanitim/
ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim