Milli Eğitim Bakanlığı atama dönemlerinde onlarca farklı branş için binlerce öğretmen ataması yapmaktadır. Bu alımlardan farklı olmak üzere Suriyeli öğrencilerin Türk eğitim sistemine entegrasyonları için de yıl içerisinde alımlar yapılmaktadır. Bu alımlar Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin yaptığı anlaşma sonucu başlamıştır. Suriyeli öğrencilerin yoğunbulunduğu iller için Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz hafta toplam 4 bin 200 sözleşmeli öğretmen alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 8 Kasım 2016 tarihinde başlamış olup 10 Kasım 2016 tarihi ile sona erecek.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 4 bin 200 sözleşmeli öğretmen alımı yapacak. Peki alım yapılacak olan branşlar için adaylar nasıl başvuru yapabilecek.

https://gsoa.meb.gov.tr/GSOAgiris.aspx

Yukarıda belirtilmiş olan link aracılığı ile başvuru yapmak isteyen öğretmen adayları 8 Kasım - 10 Kasım 2016 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Yine başvuru yapan adayların konu hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bilgi vermesinde fayda bulunmaktadır. Sınıf öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı branşları için alımlar yapılacak.

Başvuruların tamamlanması ile 12 Kasım'da sözlü mülakata hak kazanan adaylar ilan edilecek ve 15 Kasım - 16 Kasım 2016 tarihlerinde sözlü mülakatı kazanan adaylara mülakatlar yapılacak. Bu mülakatlardan başarılı olan adaylar ise Suriyeli öğrencilerin yoğun bulunduğu bölgelerde sözleşmeli olarak görev yapacak.  Daha detaylı bilgi öğrenmek isteyen adaylar Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesini inceleyebilir.
Editör: TE Bilisim