Faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ/PDY soruşturmaları devam ediyor. Söz konusu soruşturmalar ile en çok ihraç edilen ve uzaklaştırma talebinin bulunduğu bakanlıklar Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı olarak bilinmektedir. MEB'de binlerce öğretmen açığa alınırken yeni ihraç edilme haberleri de gelmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz kamuoyuna açıkladığı sayılar ile operasyonların devam ettiğini duyurdu ve MEB bünyesinde istihdam etmekte olan 28 bin 163 personelin ihraç edildiğini duyurdu. Bu açıklamanın yanı sıra hala uzaklaştırma tedbirinin bulunduğu personel sayısının ise 20 bin 88 olduğu öğrenildi.

5 Bin 78 Personel Görevine İade Edildi

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında görevden uzaklaştırılan ve daha sonra ki yapılan soruşturmalarda personelin temiz çıkması ile görevlerine iade edilen kişi sayısı ise 5 bin 78 olduğu açıklandı. Bu sayının artabileceği düşünülürken görevden uzaklaştırılanların büyük bir bölümünün FETÖ/PDY kapsamında olduğu biliniyor.

57 Kitapta FETÖ Tespit Edildi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kitaplar hakkında da açıklama yaparak. İncelenen 300 kitabin 57'sinde FETÖ hakkında yazıların olduğunu belirterek bu kitapların piyasaya çıkartılmadığı ve söz konusu bölümlerin tekrar düzeltilmesi için ihaleye gittiklerini duyurdu. İhalelerin tamamlanması ve kitapların düzenlenmesi ile içeriğinde FETÖ olan kitaplar düzeltilip öğrencilere tekrar verilecek.
Editör: TE Bilisim