Ülkemizde devam eden şu anki mevcut sistem 81 il ve 957 ilçe bulunmaktadır. Hükümet bilindiği üzere il ve ilçe sisteminin değiştirilmesi için çeşitli çalışmalar yapmıştı ve bu çalışmalar ile belde belediyelerinin kapatılması, bütün şehir uygulamasının başlatılması gibi öneriler almıştı.

Bugün Milliyetçi Hareket Partisi MHP tarafından önemli bir açıklama yapıldı ve yapılan açıklama da "Büyükşehir Yasası’yla beraber 2023 yılına girerken Türkiye, 100 il ve 1.000 ilçeden kurulan yeni bir yönetim sistemine kavuşturulmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

100 İL ve 1000 İLÇE OLACAK MI?

Mevcut sistem de 81 il bulunuyor yani 19 yeni il daha kurulacak. Yine mevcut sistemde 957 ilçe bulunuyor yani 43 ilçe kurulacak. Tabi Milliyetçi Hareket Partisi bu konuyu kapsamlı bir şekilde ele alarak kanun teklifi hazırlayacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye sunacaktır.

Sunulan kanun teklifi TBMM'de açıklandıktan sonra milletvekilleri tarafından görüşmeler yapılacaktır. Oylama günü geldiğinde eğer meclisin büyük çoğunluğu oy verirse Türkiye için yeni bir dönem başlayacak olup mevcut sistem değişecek ve 100 il, 1000 ilçe olacaktır. Sizlerde bu yasa hakkında görüşlerinizi lütfen yorum olarak aşağıdan bizlere gönderiniz.

Editör: TE Bilisim