Meteorolojiden Flaş Kar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden flaş bir uyarı geldi. Henüz sonbahar aylarını yaşadığımız bu günlerde kar uyarısı yapan Meteoroloji herkesi şaşırttı. Meteorolojinin bu uyarısının ardından da vatandaşlar karla ilgili önlem almaya başladı.

Son günlerde soğuk havalar ülke genelinde etkili olmaya devam ediyor. Bir çok ilde sağanak yağışlar etkili olurken asıl acil uyarı ise meteorolojiden geldi. Özellikle Doğu Karadeniz bölgesini uyaran Meteoroloji, 800 metre üzerindeki dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceğini belirtti. Daha sonrasında ise Giresun, Ordu, Trabzon ve Van için uyarı yapan Meteoroloji, şiddetli rüzgar konusunda bu illeri uyardı. Meteorolojiden yapılan uyarıya göre bu bölgelerde rüzgarın şiddeti kuvvetli olacak.

Diğer bölgelerde ise hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olması beklenmiyor. Genellikle Kuzey bölgeleri ve Akdeniz kıyılarında rüzgar etkisini gösterecek. Batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette rüzgar beklenirken, Batı Karadeniz Kıyıları, Marmara ve Güney Ege Kıyıları ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında rüzgarın zaman zaman şiddetini arttırması bekleniyor. Bazı bölgelerde hava durumu şu şekilde olacak;

İstanbul: Parçalı bulutlu 22

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 20

İzmir: Az bulutlu 25

Erzurum: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 11

Antalya: Az bulutlu ve açık 27

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Editör: TE Bilisim