Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin ülkeden tamamen yok edilmesi için Milli Güvenlik Kurulu kararı ile Olağanüstü Hal İlan edildi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan oylama da OHAL kabul edildikten sonra memurları görevden atma durumu daha sık gündeme geldi. Şuana kadar bakanlıklar ve kurumlardan on bilerce memur görevden atılırken Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünde çalışan personellerde ayıklanmaya başlandı. On Binlerce kişi görevden atıldığı için çalışmalarda aksamaların olmaması için görevden alınan kamu personelleri yerine memur alımının yapılması uygun bulundu.

Tüm Detaylar Açıklandı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan resmi bildiri ile kamuda görevine son verilen memur sayısı kadar memur alımı hakkında önemli ifadeler kullanıldı. Öncelikle yayınlanan bildiride kamuya adayın puanı ve pozisyonuna bakılmaksızın alım yapılacağı gibi yazıların yazıldığı ancak bunların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekildi.

Atamaların ve başvuruların ne zaman yapılacağı konusunda her hangi bir bildiri yayınlanmadı. Ama atamalar bundan önceki usüllere göre olacağı belirtildi. Örneğin bundan önce kamu kurumları nasıl merkezi atama, açıktan atama ya da sözlü mülakat ile atama yapıyorsa bundan sonraki dönemde de atılan memur sayısı kadar yapılacak olan atamaların bu şekilde olacağı duyuruldu.
Editör: TE Bilisim