Kamuda çalışan milyonlarca memur için yeni düzenlemeler devam ederken beklenen düzenlemelerden bir tanesi de memurların evde çalışması. Herhangi bir net açıklama şu an için gelmese de yapılacak düzenlemelerle evde çalışma imkanı oluşturulması ve bu sayede memurların işini severek yapması öngörülüyor.

Türkiye’de memurların her geçen şartları ve çalışma koşulları gelişiyor. Bunlara ek olarak çalışma koşullarında da iyileştirmeler söz konusu. Çoğu memur mesai saatleri içerisinde işlerini yoğun stres altında geçiriyor.  Bu da çalışanların performanslarının düşmesine neden oluyor.

KİMLER EVDEN ÇALIŞABİLECEK?

Beklenen düzenlemelerden bir tanesi memur anneleri ilgilendiriyor. Anne olan memurlar mesailerinin bir bölümünü evde tamamlayarak hem çocuğuna bakabilecek hem de işini daha fazla severek yapacak. Bu da iş stresinden uzaklaşarak motivasyonu yükseltmeyi dolayısıyla performansta iyileştirmeyi amaçlayan bir sistem olarak öngörülüyor. Bir diğer çalışma imkanı bulacaklar da performansın önemli olduğu ancak ofis veya farklı ortamlarda işini yapabilecek memurlar için geçerli. Bu durumda olan bir kısım memurlar da işlerini ofis dışından yani evlerinden yapabilecek.

Memurlara evde çalışma imkanı ile ilgili net bir açıklama yapılmasa da beklenen düzenlemeler arasında yer alıyor. Bu sistem çalışanlar için avantaj mı getirecek yoksa farklı durumlar mı ortaya çıkaracak merak konusu.