Ülkemizde faaliyet göstermekte olan kamu kurumlarında istihdam eden memur ve kamu personelleri belirlenmiş olan kılık ve kıyafetler ile iş yerine gelmektedir. Örneğin memurlar altına keten veya kumaş gibi bir pantolon giymekte üzerine gömlek ile kravat takmaktadır.

Yine kadınlarda başörtüsünü ve kılık kıyafetlerini çalıştığı kamu kurumunun kurallarına göre giymektedir. Takvim Gazetesi aracılığı ile yapılan haberde memura kılık kıyafet ve erkeğe sakal bırakma serbestliğinin yeniden gündeme geldiğini belirtti. Peki detaylar nedir?

KILIK KIYAFET SERBESTLİĞİ

Buna göre yeniden gündeme gelen detay ile kamu kurumlarında istihdam eden erkek ve kadın personellere kılık kıyafet serbestliğinin getirilmesi beklenmektedir. İlgili yasa gündeme taşınır ve onaylanırsa erkeklerin gömlek ve kravat giyme zorunluluğu kalkacağı gibi kadınlarda kot pantolon giyerek işe gelebilecek.

Yine kamu kurumlarında istihdam etmekte olan memur ve personeller sakal bırakamamaktadır. Eğer ilgili yasa gündeme gelir ve onay alırsa kamu kurumlarında istihdam eden personeller sakal bırakabilecek. Bu yasanın gerçekten gündeme getirilip Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülüp görüşülmeyeceği net olarak bilinmiyor. İlgili kılık kıyafet serbestliği ve erkeğe sakal izni konusunda görüşme yapılırsa İşin Olsa aracılığı ile sizlere bilgi vereceğiz.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim