Her sene memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan hesaplamaların ardından belli oranlarda zam gelmektedir. Her ne kadar memur ve emekliler bu zam oranlarından pek memnun olmasa da hükümet yaptığı çalışmalar ile zam yapmayı ihmal etmemeye çalışmaktadır. 2017 yılına girmemize artık sayılı günler kaldı ve herkes şimdiden maaşların ne kadar olacağını öğrenmek istiyor. En çok asgari ücret tutarı hakkında açıklama yapılması bekleniyor ancak bu tutarın net olarak kaç para olacağı henüz bilinmiyor. Peki 2017 yılında memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? Yüzde kaç zam olacak? İşte detaylar.

Memur ve Emekli Maaşları

SSK ile Bağ-Kur aracılığı ile emekli olanların maaşlarına yüzde 3.73 oranında zam gelmesi ve net maaşlarının en düşük 828 lira ve en yüksek maaşın bin 389 lira olması bekleniyor. Bağ-Kur emeklilerinin ise en düşük 950 lira ve en yüksek bin 206 lira alması beklenmektedir.

Memur emeklilerin maaşlarına toplam yüzde 3 zam yapılması beklenirken bu emeklilerin maaşlarının toplam bin 752 liraya gelmesi tahmin ediliyor. Enflasyon farkları oluşursa maaş oranlarında da artış olacak. Yine memurlara da yüzde 3 oranında zam beklenmekte olup toplu sözleşme zamları ile maaşlara net olarak 76 lira ile 285 lira arasında bir zam bekleniyor.
Editör: TE Bilisim