Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile ortaöğretim ve ön lisans mezunu öğrencilerine iki senede bir olmak üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenmektedir. Adaylar bu sınavlara girerek yüksek puan almaya çalışmakta ve merkezi ya da açıktan atama ile kamu kurumlarında girmeyi planlamaktadır.

Buna göre lisans mezunu adayları için her sene düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru tarihleri 21 Mayıs tarihi itibari ile bitiyor. Lise ortaöğretim ve ön lisans mezunu adaylar için ise KPSS başvuruları halen başlamadı. Memur olmak isteyen adayların tarih konusuna dikkat etmesi gerekmektedir. Peki başvurular ne zaman yapılacak?

LİSE ÖNLİSANS KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile lise ve ön lisans mezunu öğrencilerine bu sene Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenecektir. Peki lise ile ön lisans KPSS başvuruları ne zaman? Ortaöğretim KPSS başvuru tarihleri 3 Temmuz 2018 - 19 Temmuz 2018 arasında, Önlisans KPSS başvuru tarihleri ise 28 Ağustos 2018 - 12 Eylül 2018 aralığında yapılacaktır. Adaylar kayıtlarını yapıp önizleme kayıt etme adımları tamamladıktan sonra onay ücretini de ÖSYM'ye yatırmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim