Memur Maaşlarına Bir Zam Daha mı Geliyor?

2014 yılında memurlara seyyanen zam verilmesi nedeni ile enflasyon farkı verilmemiş, bu nedenle de memurlar yüzde 2,17’lik bir gelir kaybına uğramıştı. Yapılacak toplu görüşmeler ile ilk olarak bu zarar gündeme getirilecek. 2015 yılında memurların kaybı 700 liranın üzerine çıktı. Bunun nedeni ise memura üst gelir grubu muamelesi yapılarak maaşlarından fazla vergi kesilmesi oldu.

Aynı zamanda memur sendikaları yapılacak toplu görüşmelerde seçim öncesi işçiye yapılan yüzde 11,3'lük zam nedeniyle ortaya çıkan işçi-memur farkını da gündeme taşımaya hazırlanıyor. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı açıklamada 2013 yılında yapılan son toplu sözleşme için memurlar masada 2014 ve 2015 yılı için pazarlandı dedi. Koncuk memurlara 2014 yılında 123 Lira zam yapıldığını belirterek Gerçekleşen enflasyon hem emeklilerin hem kamu çalışanlarının zammının çok üzerinde oldu ifadelerini kullandı. Kamu çalışanlarının 2014 itibari ile yüzde 2,17’lik enflasyon farkı alacağının kaldığını dile getiren Koncuk, ekonomik büyüme, refah payı uygulaması, alım gücündeki azalma gibi konuları üst üste koyduğunuzda alacak daha da büyüyor dedi.

İsmail Koncuk, memur ve işçi ile yapılan toplu sözleşmelerdeki farklılık nedeniyle alacaklarının ortaya çıktığına dikkat çekerek, devletin memura borçlu olduğunu ifade etti. Yeni toplu sözleşmede de memurun zarar etmesi durumunda büyük tepki vereceklerini söyleyen Koncuk, eğer masada bizi satarlarsa biz de onların ipliğini pazara çıkartırız ifadelerini kullandı. 1 ağustos’ta yapılacak olan toplu sözleşmeleri milyonlarca memur da merak içerisinde beklemeye başladı. Memur sendikalarının tavrının görüşmelerde net olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim