Ankara'da yaşanan bombalı saldırı sonucunda 102 kişinin öldüğü olay öncesi sosylal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımları için gözaltına alınan Mehmet Serhat Polatsoy, açıklama yaptı. Gözaltı sırasında işkence gördüğünü ileri süren Mehmet Serhat Polatsoy, şok beyanatlar verdi.

İŞKENCE GÖRDÜM
10 Ekim'de meydana gelen bombalı saldırıların ardından 12 Ekim günü Şanlıurfa'da gözaltına alınan 7 Haziran seçimlerinde HDP aday adayı Mehmet Serhat Polatsoy, 'Bomba Ankara'da patlayacak' tweetinin atıldığı hesabın kime ait olduğunu bilmediğini söyledi. Gözaltına alındıktan sonra Şanlıurfa'da sorgulandığını ve burada paylaşımın yapıldığı hesabın kendisine ait olmadığını söylediğini anlatan Polatsoy, "Polisler, beni sabah saatlerinde evimden apar topar alarak götürdüler. Daha önce de yine komployla 1 yıl cezaevinde yatmıştım. Yine günah keçisi seçilerek gözaltına alındım ve Emniyet Müdürlüğü'nde aralarında özel olarak karargahtan gelen kontrgerilla olduğunu söyleyen birisinin de bulunduğu kişilerce bana sözlü ve fiziki işkence uygulandı" dedi. 

Şanlıurfa'da yapılan sorgulamasının ardından uçakla Ankara'ya götürüldüğünü ve burada da polislerin hakaretlerine maruz kaldığını ileri süren Polatsoy, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığını ifade etti. 

HDP'li olduğu için hedef yapıldığını ileri süren Polatsoy, gözaltı sürecinde maruz kaldığını öne sürdüğü işkenceye ilişkin avukatı aracılığıyla polislerden şikayetçi olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim