Ülkemizde bilindiği üzere bir süredir bedelli askerliğin çıkartılması isteniyordu ancak bedelli çıkacak mı, çıkmayacak mı soruları sorulmaya devam ediyordu. Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama ile 5,5 milyon gencin askerliğini tecil ettirdiğini her sene sadece 350 bin kişinin er olarak askere alınabildiğini ve buna bir düzenleme yapılması gerektiğini açıklaması üzerine bedelli askerlik konusunda yeşil ışıklar yanmış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile seçim sonrası görüşülecek en önemli konulardan bir tanesinin bedelli askerlik olduğu verildi fakat bilindiği üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM tatil olacak ve birkaç ay konu askıda kalmış olacak. Buna göre Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından önemli açıklama yapıldı.

TBMM ÇALIŞMA TARİHLERİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından kamuoyuna yapılan duyuruda aciliyeti ve zaruriyeti bulunan konuların görüşülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'nin çalışma saatlerinin değiştirilebileceği açıklandı. Yani kesin olarak TBMM'nin tatile girip girmeyeceği belli değil ancak şu anda Türkiye gündeminde bulunan birkaç konu ve bedelli askerliğin çözüme kavuşturulabilmesi için meclisin tatil tarihi değiştirilebilir ve bedelli askerlik yakın zamanda çıkarılabilir.