Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan ilkokul, ortaokul ve lise okulları bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bulunmaktadır. Okullarda ki temizliğin, düzenin ve güvenliğin sağlanması açısından personel alımları yapılmaya devam ederken Milli Eğitim Bakanlığının bu sene 4 binden fazla personel alımı yapması bekleniyor.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile de yayımlanan performans programında hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı konusunda detaylardan bahsedildi. Maliye Bakanlığı onay verirse MEB'in 4 binden fazla hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı yapması bekleniyor.

HER OKULA 2 HİZMETLİ 1 GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Milli Eğitim Bakanlığının Maliye Bakalığı ile yaptığı görüşmelerde her okula temizliğin ve düzenin sağlanması için 2 hizmetli ve güvenlik olaylarının ve sorunlarının önüne geçilmesi için de 1 güvenlik görevlisi alımı yapmayı planlamaktadır.

Maliye Bakanlığı eğer onay verirse Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara 2 hizmetli ve 1 güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Yurt geneli toplam 4 binden fazla personel alımı yapması beklenmektedir.

MALİYE BAKANI ONAY BEKLENİYOR

Milli Eğitim Bakanlığının her okula 2 hizmetli ve 1 güvenlik görevlisi alımı yapabilmesi için bilindiği üzere Maliye Bakanlığından onay alması gerekmektedir. Eğer Maliye Bakanlığı gerekli izni verirse MEB tüm okullara 2 hizmetli ve 1 güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirecektir.
Editör: TE Bilisim