Milli Eğitim Bakanlığı MEB her sene on binlerce kişilik öğretmen ataması gerçekleştirmektedir. Öğretmen atamalarında mülakat sistemi uygulanmakta olup mülakatlarda adaylar KPSS puanlarından farklı olarak mülakat puanları almakta ve bu puanlar ile sözleşmeli olarak atanmaktaydı.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB'in mülakat sistemine düzenleme getirilmesi beklenirken sonunda konu hakkında önemli bir açıklama yapıldı ve adayların KPSS puanlarına ilişkin olarak mülakatta puan alacakları belirtildi. Peki yeni gelen düzenlemeler ile bundan sonra neler olacak?

MÜLAKATTA YAPILAN DÜZENLEMELER

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından yapılan açıklama da komisyon üyelerinini dışarıdan gelebilecek hiçbir tavassuta izin vermemesi gerektiği, öğretmen adaylara sınavdan aldıkları puanın en az 3 ve en fazla 3 puan vermesi gerektiği belirtilirken bu şarta uymayan komisyon üyelerine de hesap sorulacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen mülakatları kamuoyuna geniş yankı uyandırmaya devam ederken adaylar artı, eksi şartı getirilmesi gerektiğini belirtmekteydi. Buna göre yeni düzenleme ile artı eksi 5 puanı yerine artı eksi 3 puanı getirildi. MEB'in bu düzenlemesi ile çok sayıda öğretmen adayı için müjdeli haber verilmiş oldu.

Editör: TE Bilisim