Milli Eğitim Bakanlığı MEB'de görev yapmakta olan öğretmenler aralıklarla açılan atama sonuçlarına başvurularını gerçekleştirmekte ve sonuçların açıklanmasını beklemektedir. Buna göre öğretmenler bir süredir il içi atama sonuçlarını bekliyor ve bazı iller öğretmenlerin il içi atama sonuçlarını açıklamaya başladı. Peki şu ana kadar hangi illerde öğretmenlerin il içi atama sonuçları açıklandı?

Yer değiştirme başvuruları 22 Mayıs ile 25 Mayıs tarihlerinde alındı yani nerdeyse bir haftalık bir süreç oldu ve öğretmenler il içi atama sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Örneğin şu ana kadar Bayburt, Kütahya, Hatay, Afyon gibi iller de sonuçlar açıklandı ve tüm illerin sonuçları açıklaması bekleniyor. Peki sonuçlar nasıl açıklanacak?

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğretmenlerin il içi atama sonuçları açıklanmaya başladı. Peki sonuçlar nasıl öğrenilir? Buna göre adayların tarayıcılarının url bölümüne ilismi.meb.gov.tr yazması gerekiyor. Yani örneğin ankara.meb.gov.tr bu linkler adayı doğru İl Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi internet sitesine yönlendirmektedir. Duyurular bölümünü takip edecek olan öğretmenler il içi atamaya ilişkin sonuçların açıklandığına dair duyuruyu gördüklerinde bu duyuruyu takip ederek sonuçları öğrenebilir ve atama sonuçlarının ne olduğunu görebilir.

Editör: TE Bilisim