Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda bilindiği üzere 20 bin öğretmen ataması yapılacağı belirtilmişti. Öğretmen olarak atanmak isteyen adayların müracaatları alındı ve müracaatlar sonucu adaylar teker teker mülakatlara çağrıldı.

Mülakatlardan tüm adaylara MEB yöneticileri tarafından puanlar verildi. Mülakatların tamamlanması ve puanların açıklanması ile Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ataması için tercihleri kabul etti. Atama tercihlerinin tamamlanması iel branşlara göre kaç öğretmen atamaya başvurduğu öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan açıklama da 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

SORGULAMA EKRANI

http://atama.meb.gov.tr/

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip edecek olan adaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş atama sayfasını inceleyebilmektedir. Bu sayfa aracılığı ile Temmuz ayı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında adaylar yerleşip yerleşemediğini öğrenebilecek.

Yukarıda belirtilmiş olan linkte belirtilmiş olan alana T.C. kimlik numaralarını girerek gerekli sorgulama işlemlerini yapacak olan öğretmen adayları eğer atandığı ibaresini görüyorsa görevlendirme onayını bekleyecektir. Bilindiği zere terör örgütü üyesi ve FETÖ'cülerin mesleğe alınmaması için güvenlik soruşturmaları yapılmaktadır. Öğretmen hakkında her hangi bir yasa dışı suç bulunmadığı takdirde öğretmene görevlendirme onayı verilecektir. Bu onay sonucunda öğretmen adayları mesleklerine 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı ile başlayabilecektir.

ÖĞRETMEN MAAŞLARINI BURADAN SORGULAYABİLİRSİNİZ