Ülkemizde farklı kurumlarda istihdam etmekte olan bir milyona yakın taşeron işçi uzun yıllardır kadro istiyor. Özellikle son iki yıldır hükümet taşeron işçileri gündeme getirdiği için işçiler ümitlendi ve kadro almak istediğini her platformda beyan etmeye başladı. Buna göre geçtiğimiz haftalarda Bakanların ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklaması ile taşeron işçilere bu sene sonuna kadar devlet güvencesi verileceği müjdelendi.

Buna göre taşeron işçilere ne zaman devlet güvencesi verilecek, kadro ne zaman verilecek sorularının yanıtları beklenirken bugün Maliye Bakanı Naci Ağbal konu hakkında önemli bir açıklama yaptı. Peki taşerona kadro konusunda detaylar belli oldu mu?

BAKAN TAŞERON AÇIKLAMASI YAPTI!

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklama ile taşeron işçiler ile ilgili çalışmalarının devam ettiği ve Başbakan Binali Yıldırım yıl sonuna kadar Türkiye Büyük Millet Meclisine yasayı sürmeyi planladıklarını duyurdu.

Yine Maliye Bakanı Naci Ağbal Bakanlar Kurulunun model konusunda bir karara vardıklarını ve bunu hükümet ile kamuoyuna paylaşacaklarını söyledi. Buna göre detaylar netleşmeye başladı fakat taşerona devlet güvencesi ne zaman verilecek, kadro ne zaman alınacak gibi soruların yanıtları henüz bilinmiyor.