2016 yılında asgari ücretlerin bin 300 lira olması ile pek çok çalışan müjdeli habere sevindirdi. Ancak geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bir habere göre asgari ücret miktarının tekrar azalacağı belirtilmişti. Tabi hükümet asgari ücret tutarını azaltmıyor ancak gelir vergilerin artması ile çalışanların daha az maaş alacağı belirtilmekteydi. Söz konusu iddiaların yayılması ile konu hakkında açıklama geldi ve asgari ücret ile çalışanların bin 300 liranın altında maaş almayacakları müjdeli haberi verildi.

Son 3 Ayda Düşük Maaş Alanlar Dikkat

Söz konusu gelir vergisinin artması ve asgari ücret bin 300 lira olmasına rağmen daha az maaş alanlar için çalışmalar henüz tamamlanmadığından dolayı pek çok kişi bu vergiye takıldı. Ancak Maliye Bakanı Naci Ağbal önemli bir açıklama yaparak müjdeli haberi verdi.

Geri Ödenebilir

Maliye Bakanı Naci Ağbal son üç ay içerisinde bin 300 liranın altında maaş alanların endişe etmesine gerek olmadığı belirtildi. Buna göre yapılan çalışmaların sona ermesi ile işçiler diğer aylarda bin 300 lira maaş almaya devam edecek. Düşük aldıkları aylarda personellerin vergiye takılan maaşlarının ne olacağı net olarak bilinmiyor ancak bu konu hakkında da çalışmaların yapılacağı düşünülmekte olup kesilen ücretlerin aynı şekilde işçilere aktarılacağı söylenen tahminler arasında yer alıyor.
Editör: TE Bilisim