Ülkemizde bilindiği üzere yardıma muhtaç olan kişilere devlet pek çok yardım yaptığı gibi yine şehit, gazi ve gazi yakınlarına kamu kurumlarında daimi kadro verilmektedir. Devlet Personel Başkanlığı DPB aracılığı ile yapılan açıklama Kömür ve Linyit Madenlerinin Yer Altı İşlerinde Meydana Gelen İş Kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına müjdeli haber verildi.

Eğer sigortalı olarak Kömür ve Linyit Madenlerinin Yer Altı İşlerinde istihdam eden personellerin iş kazası sonucu hayatlarını kaybetmeleri durumunda yakınlarına kamuda daimi kadro verileceği belirtildi. Peki kaza sonucu hayatını kaybetmiş olanların yakınları nereye başvuru yapacak ve detaylar nedir?

DETAYLAR NEDİR?

Kömür ve Linyit Madenlerinin Yer Altı İşlerinde Meydana Gelen İş Kazası sonucu hayatını kaybeden kişilerin ne yapması gerekiyor? Buna göre bu kişilerin eğer gerekli şartları tutuyorsa sosyal güvenlik il müdürlüklerine gerekli müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Peki kimler başvuru yapabilir? Buna göre kişinin 45 yaşını doldurmamış olmak (kimsesi yoksa başvurabilir), kamu kurumlarında kısmi ya da daimi olarak istihdam etmiyor olmak, bir başkasının bakımına muhtaç derecede engelli olanlar, yaşlılık veya emeklilik aylığı almıyor olmak şartları aranmaktadır.

Resmi yazıya ulaşmak isteyenlerin https://goo.gl/W1MedK linkini kopyalaması, tarayıcılarınına adres çubuğuna yapıştırması ve yer altı işçilerine yönelik yayımlanan bildiriye tıklayarak detayları öğrenmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim