Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile 11 Haziran 2017 tarihinde adaylara LYS - 1 Matematik sınavı uygulandı. Bu sınavda yine 15 dakika problemi gündeme geldi ve bazı öğrenciler sınava giremedi. Sınav çıkışında ise kimi öğrenciler sınavın kolay geçtiğimi kimi öğrenciler oldukça zorlandığını belirtti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) - 1 Matematik sınavı bugün yapıldı. Peki soru ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak. ÖSYM'den soru ve cevapların ne zaman yayımlanacağına dair her hangi bir bilgi gelmedi. Ancak soru ve cevap anhtarının bu hafta içerisinde kamuoyuna duyurulması beklenmektedir. Peki sınav zor muydu? Kolay mıydı?

LYS - 1 ZOR MUYDU? KOLAY MIYDI

Lisans Yerleştirme Sınavı LYS - 1 Matematik sınavının tamamlanması ile öğrenciler özellikle sosyal medya aracılığı le sınavın zor mu kolay mı olduğuna dair paylaşımlar yapmaya başladı. Buna göre yapılan yorumlar incelendiğinde pek çok adayın Matematik sınavında zorlandığı ve soruların bilgi ağırlıklı olduğundan dolayı pek çoğunun yapılamadığını belirtti.

Özellikle integral ve türev konularında öğrenciler zorlandıklarını belirtmekte olup bazı öğrenciler ise sınavın normal düzeyinden biraz daha fazla ağır olduğunu belirtti. Sınavın kolay olduğuna dair net bir yorum yok. Ancak sınavın normal ve zor düzeyinde olduğu görülmektedir.

SINAV YORUMLARINIZI AŞAĞIDAN GÖNDERİN

SINAV İTİRAZLARINIZI AŞAĞIDAN YOLLAYIN