4 kişiyi bıçakla yaralayan kişiler Londra'da bir metroda gözaltına alındı. Yaralanan 4 kişiden birinin durumunun ağır olduğu gelen bilgiler dahilinde.


İngiliz basınında yer alan iddiaya göre, kentin doğusundaki Leystone  istasyonunda akşam saatlerinde meydana gelen olayda, saldırgan, "Bu Suriye için"  diye bağırdı. 
 
Ancak bu iddia, Londra polis teşkilatı tarafından doğrulanmadı. Polisten yapılan açıklamada güvenlik güçleri, metro istasyonuna  intikal ettiğinde bıçaklı bir kişinin yolcuları tehdit ettiği kaydedildi.  Şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, bir kişinin ciddi şekilde  yaralandığı bilgisine yer verildi. İngiliz basınında yer alan bilgiye göre ise saldırıda biri kişi ciddi  şekilde yaralanırken, 3 kişi daha hafif yaralar aldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, elinde bıçak bulunan uzun  boylu siyahi bir kişiye polisin müdahale ettiği görülüyor. 
 
POLİS: TERÖR OLAYI...
 
Londra Polis Teşkilatı Scontlandyard'ın Terörle Mücadele Birimi Müdürü  Richard  Walton, "Bu olayı terör olayı olarak değerlendiriyoruz. Halkı sakin ama  uyanık ve  ihtiyatlı olmaya çağırıyorum" dedi. Ülkede terör tehdidinin ciddi seviyede görüldüğünü belirten Walton,  "Bu, bir terör saldırısının kuvvetle muhtemel olduğu anlamına geliyor" ifadesini  kullandı. 
 
Olayın meydana geldiği saatlerde Leytonstone metro istasyonu civarında  bulunanlara polisin terörle mücadeleye ayrılmış telefon hattını arayarak bilgi  vermeleri çağrısında bulunan Walton, olay anında fotoğraf veya video çekmiş  olanların da ellerindeki görüntüleri polisle paylaşmalarını istedi. 
Polisten yapılan açıklamada, saldırıda yaralananların sayısı 3 olarak  düzeltildi. Ağır yaralanan bir kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı, diğer iki  kişinin ise hafif yaralar aldığı belirtildi. Sosyal medyada paylaşılan video ve fotoğraflarda, elinde bıçak bulunan  uzun boylu siyahi bir şahsın polis tarafından etkisiz hale getirilip göz altına  alındığı görülüyor. 
 
Kentin doğusundaki Leytonstone metro istasyonunda akşam saatlerinde  meydana gelen olayda saldırganın "Bu Suriye için" diye bağırdığı iddiaları  İngiliz basınında yer almıştı. 
 
İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası çarşamba günü  yaptığı oturumda İngiliz uçaklarının Suriye'deki DAEŞ hedeflerine saldırı  düzenlemesine izin veren tezkereyi onaylamıştı. 

Editör: TE Bilisim