2016 yılında yapılan memur atamalarının da sona ermesi ile adaylar 2017 yılında yapılacak olan memur alımlarını beklemeye başladı. Bilindiği gibi 2017 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına en az 60 bin memur alımı yapılması beklenmektedir. Alımlar farklı kurumlara ve bakanlıklara yapılacak olup Kamu Personeli Seçme Sınavına giren 6 milyon aday memur alımlarının ve tercihlerin başlamasını beklediği gibi 2017 yılında lise, önlisans ve lisans mezunları için memur alımlarının ne zaman olacağını merak ile beklemektedir. Peki 2017 yılında memur alımları ne zaman yapılacak? Memur alımlarına ilişkin her hangi bir başvuru ya da atama tarihi belli mi?

2017 Yılı Memur Alımları

Kamu Personeli Seçme Sınavına giren 6 milyon aday başta olmak üzere çok sayıda lise, önlisans ve lisans mezunu aday memuru alımlarının ne zaman yapılacağını beklemekte olup takvim tarihlerinin de yayımlanmasını bekliyor.

Şu an için her hangi bir açıklama gelmediği için memur alımlarının ne zaman olacağı bilinmiyor. Ancak 2017/1 merkezi atamaların Mart 2017 ya da Haziran ile Temmuz aylarında yapılması beklenmektedir. Bu alımlardan hariç yine Milli Eğitim Bakanlığının ortalama olarak Şubat ya da Mart aylarında öğretmen ataması yapması bekleniyor. Memur alımları hakkında duyuru yayımlanması ile sizleri bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim