Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde bulunan Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'de polis öğrencileri eğitim görmekte ve eğitimlerinin ardından sahaya gönderilerek polis atamaları gerçekleştirilmektedir. Peki lise mezunları POMEM başvurusu yapabilir mi?

İşin Olsa ekibimize lise mezunu POMEM alımları ile ilgili çok sayıda soru geldi ve sizler için tüm soruların yanıtları veriyoruz.

LİSE MEZUNU POMEM

Bazı site ya da sosyal medya paylaşımlarından adaylar yanlış bilgi öğrenmektedir ve sizlere doğru bilgiyi paylaşıyoruz. Lise mezunu POMEM alımları yoktur. Yani POMEM lise mezunu polis alımı, lise POMEM başvurusu, POMEM lise mezunu, POMEM lise mezunu başvurusu gibi aramalar bulunmamaktadır.

EN AZ ÖNLİSANS ŞARTI

Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e başvuru yapabilmeniz içni en az önlisans mezuun olmanız gerekmektedir. Önlisans ile lisans dışında hiçbir mezuniyet POMEM alımları için müracaat edemez.

Peki ilerleyen dönemlerde lise mezunları POMEM'e başvurabilecek mi? Şu an için her hangi bir bilgi yok fakat uzun yıllar sonra lisans ile önlisans mezunları POMEM'e müracaat etmez ve POMEM öğrenci alımları yapılamazsa ancak o zaman lise mezunu POMEM alımı gerçekleşebilmektedir.

POLİS MAAŞLARINI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim