Emniyet Genel Müdürlüğünde bulunan açık pozisyonlar doğrultusunda kamuoyuna ilanlar yayımlanmakta ve polis alımları gerçekleştirilmektedir. Polis alımları Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde yer alan eğitim kurumları Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) kapsamında yapılmaktadır.

Lisans ve önlisans mezunlarına özel POMEM aracılığı ile polis alımı yapılıyor. Peki lise mezunu polis alımı yapılacak mı, lise mezunu polis alımı 2017 ne zaman yapılacak? PÖH sınıfı ilan bekleyen adaylar için lise mezunu PÖH alımı olacak mı, lise mezunu PÖH alımı 2017 ne zmaan yapılacak? Bu soruların yanıtlarını İşin Olsa aracılığı ile sizler içni veriyoruz.

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI 2017

2017 yılı içerisinde lise mezunu polis alımı yapıldı ancak yeni bir ilan yapılır mı net olarak bilinmiyor. Şu anda lisans ve ön lisans mezunlarının başvuru yapabildiği POMEM polis alımı süreci devam ediyor. Lise mezunu polis alımları 2018 yılına kalabilir.

LİSE MEZUNU POLİS ÖZEL HAREKAT PÖH ALIMI 2017

Peki 2017 yılı içerisinde Polis Özel Harekat (PÖH) alımı olacak mı? Buna göre PÖH alımının 2017 yılı sonuna yapılabileceği tahmin ediliyor ancak POMEM eğitim kurumlarındaki doluluk seviyesi arttığı için alımlar 2018 yılına kalabilir. POMEM alımları şu anda en az önlisans düzeyinde yapılıyor ancak PÖH zor bir sınıf olduğu için yine mezuniyet liseye çekilebilir.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim