Geçtiğimiz günlerde çıkarılan OHAL kapsamında ki Kanun Hükmünde Kararnameler ile Emniyet Genel Müdürlüğüne bekçi pozisyonu için 7 bin kişilik kadro tahsis edildi ve Emniyet Genel Müdürlüğü 7 bin kişilik bekçi alımı gerçekleştirecek.

7 bin bekçi alımı talimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulmuştu ve alımların ne zaman yapılacağı beklenirken EGM'ye kadroların tahsisi ancak referandumdan sonra verildi. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü lise mezunu 7 bin bekçi alımı yapmaya hazırlanıyor. Peki başvuru tarihleri duyuruldu mu?

BAŞVURU TARİHLERİ DUYURULDU MU

Emniyet Genel Müdürlüğüne OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile toplam 7 bin kişilik bekçi kadrosu tahsis edildi. Peki başvuru tarihleri duyuruldu mu? Buna göre şu anda başvuru tarihleri hakkında her hangi bir açıklama yapılmadı ancak basının sürekli gündemin de olan bekçi alımları hakkında ilanlarının hazırlandıığı ve yakın zamanda 7 bin kişilik bekçi alımlarının yapılması beklenmektedir.

HANGİ İLLERE ALIM YAPILACAK

7 bin bekçi alımının hangi illere yapılacağı da en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Buna göre 7 bin kişilik bekçi alımının  İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illeri için yapılması beklenmekte olup bu iller haricinde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri içinde bekçi alımlarının gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

Bekçi Maaşları Ne Kadar? Bekçi Görevleri Nedir?