Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru ile 2 bin 500 kişilik polis alımı yapılacağını kamuoyuna duyurdu. Buna göre erkek ve kadın toplam 2 bin 500 lise mezunu polis alımı gerçekleştirilecek.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilan da 2 bin 500 kişilik polis alımının Polis Meslek Yüksek Okulu için yapılacağını duyurdu. PMYO şartları arasında bilindiği üzere Yükseköğretime Geçiş Sınavı şartı aranmaktadır. 2 senedir YGS baraj puan şartı 270 ve üzeri iken bu sene baraj puan şartı 260 ve üzeri olarak belirlendi. Şehit ve yakın gazi yakınları için YGS baraj puan şartı 150 ve üzeridir.

YGS ŞARTI KALDIRILSIN TALEBİ

Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) kapsamın da 2 bin 250 erkek ve 250 kadın toplam 2 bin 500 kişilik polis alımı yapılacak. Alım şartlarına bakıldığında yaş şartı bulunduğu gibi yine YGS baraj puan şartı 260 ve üzeri şartı da aranmaktadır.

YGS baraj puan şartı arandığı için binlerce aday başvuru yapamayacak. Özellikle sosyal medya ve imza toplama siteleri aracılığı ile seslerini duyurmak isteyen polis adayları başvuru yapamadıklarını belirtmekte ve 2 bin 500 kişilik polis alımı PMYO başvuru yapabilmek için YGS şartının kaldırılmasını talep etmektedir.

2 BİN 500 POLİS ALIM İLANI İÇİN TIKLAYINIZ
POLİS MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim