Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçları doğrultusunda her sene polis alımları gerçekleştirilmektedir. Nisan ayının başında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile 20. dönem POMEM aracılığı ile toplam 10 bin polis alımı yapılacağı duyurulmuştu.

20. dönem POMEM 10 bin polis alımında adayların üniversite mezunu olması gerektiği için yeterli derece başvuru alınamadı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis alımlarında müracaatın artması için gerekli talimatları verdiğini duyurmuştu. Yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu lise mezunu polis alımına ilişkinde bilgiler vererek polis olmak isteyen adaylara müjdeli haberi vermişti.

ALIMLAR BU TARİHTE YAPILACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu lise mezunu 2 bin 500 polis alımı yapılacağını duyurduğu gibi yine alımların ne zaman yapılacağını da belirtmişti. Peki lise mezunu 2 bin 500 kişilik polis alımı ne zaman yapılacak. Bakan Süleyman Soylu açıklamasına göre lise mezunu 2 bin 500 polis alımı Haziran ayında yapılacak. Haziran ayının hangi günü yapılacağı net bilinmiyor ancak Haziran ayı içerisinde 2 bin 500 polis alımının yapılması bekleniyor. Yine alımların Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile alınması bekleniyor. Peki PMYO şartları nedir?

ARANAN ŞARTLAR

a) T.C. vatandaşı olmak,
b) Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak,
c) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2017 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 ) en az (270,00) ham taban puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit ve Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2017 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş sınavından, (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 ) en az (140,00) ham taban puan almış olmak, 
ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim 2015) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (31 Aralık 1990 – 01 Ekim 1997 tarihleri arasında doğmuş olmak), 
d) Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil ) ile 27 (dahil) arasında olmak
Yukarıda belirtilmiş olan şartlar genel olarak lise mezunu Polis Meslek Yüksek Okulu polis alımlarında aranmakta olup Haziran ayında ki 2 bin 500 kişilik alımda da bu şartların aranması bekleniyor.

BAŞVURULAR

2 bin 500 kişilik lise mezunu polis alımlarının Haziran ayında yapılacağı açıklanmış olup başvurulardan kısa süre önce kamuoyuna duyurulacak olan ilanı sizlere yayımlayacağız. Aşağı linkten polis maaşlarını öğrenebilirsiniz.

POLİS VE KOMİSER MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim