Faaliyetlerine devam eden Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçları doğrultusunda polis alımları gerçekleştirmektedir. polis alımları lise, önlisans ve lisans mezunları arasından gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde yüz binlerce lise mezunu aday lise mezunları nasıl polis olur ve lise mezunu polis alımları aramaları yaparak polis olma yollarını aramaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü polis alım ilanları ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanmakta ve kamuoyuna duyurulmakta olup alımlar lise, önlisans ya da lisans düzeyinde gerçekleştirilmektedir. Peki lise mezunu adaylar nasıl polis olabilir.

LİSE MEZUNLARI NASIL POLİS OLUR

Lise mezunu olan adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan polis alımlarına başvuru yapabilir ancak sadece Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) alımlarına başvurabilir. Buna göre POMEM polis alımları sadece lisans mezunu yani dört yıllık üniversite mezunlarının başvuru yapabildiği bir durumdur.
Lise mezunu adaylar sadece PMYO polis alımlarına başvuru yapabilmektedir. PMYO'a başvuru yapacak olan adayların ÖSYM tarafından yapılan YGS sınavına girmesi gerekmekte ve taban baraj puanını alması gerekmektedir. İki senedir baraj puanı 270'dir. Öğrencilerin ham puan yani okul puanı eklenmeden ham olarak YGS'den 270 ve üzeri puan alması gerekmektedir.

PMYO şartlarında yer alan YGS şartının kaldırılması için kampanyalar sürüyor ancak PMYO giriş şartlarında yıllardır YGS baraj puan şartı aranmaktadır (270 ve üzeri) bu yüzden bu şartın kaldırılacağı pek düşünülmemektedir.

POLİS ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
POLİS MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim