Görevden alınan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret,Yalan haberden cezalandırıldım dedi.Bilindiği üzere Leyla İmret,İçişleri Bakanlığı’nca görevinden alınmıştı.Görevden alınması hakkında açıklama yapan imret,hukiki yollara baş vuracağını dile getirdi.

Babasının faili meçhul cinayete kurban gitmesinin ardından 1990’lı yıllarda ailesi ile Avrupa’ya yerleşen, yıllar sonra dönüp yüzde 94 oyla Cizre Belediyesi Eşbaşkanı seçilen İmret, görevden alınması ve sonrasında yaşananları Milliyet’e anlattı. İmret, şunları söyledi:

“Durduk yere manşet haberleri çıktı. Geçen yıl ağustosta bir röportaj yapmıştım Vice News’le. O zaman da Cizre’de 5 çocuk yaşamını yitirmişti. Nihat Kazanhan da ölmüştü. Bunun üzerine röportaj vermiştim. Röportajda daha çok bu insanların, halkın barışa ihtiyacı olduğunu, çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini söylemiştim. Son 4-5 günde gazetelere manşet edilip ‘iç savaş yürütüyoruz’ dediğim belirtiliyor... Bunlar kesinlikle yanlış, manipüle edilmiş, saptırılmış haberler. Kısa süre sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma açıldı. Hemen akşam geç saatte görevden alındığımı öğrendim. Bunlar gerçekten hukuksuzluktur, adaletsizliktir. Soruşturmadan, ifadem alınmadan direk görevden alma, halk iradesini tanımamaktır. Bu kesinlikle kabul edilemez. Yanlış bir karar, dava açacağız. Doğru olmayan, yalan haberden yola çıkarak görevden alma gerçekleşmiştir. Kesinlikle ben böyle bir cümle, kelime kullanmadım ki böyle bir şey söyleyemem de... Biraz öfkeliyim.  Türkiye’nin adaletinden bahsediyoruz, daha ileri olmasını istiyoruz. Ama baktığımızda üç gün içinde haber alıp soruşturma açılıp hemen görevden alma şekli oluyor.”

Milliyet

Editör: TE Bilisim