Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için yapmış olduğu açıklamalara CHP'li Levent Gök'ten karşılık geldi. İşte o beyanatlar.


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "O koltukta oturuyorsan Mustafa Kemal Atatürk, CHP sayesinde oturuyorsun. Bunu unutma Cumhurbaşkanı. Esas sen haddini bileceksin." dedi.
Gök, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yine esip gürlediğini" belirtti.
Erdoğan'ın anayasanın dışına çıkmaya devam ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan "seviyesiz, mesnetsiz, haddini aşan" konuşmalar yapmaya devam ettiğini öne süren Gök, Erdoğan'ın devletin zırhıyla, parasıyla, puluyla düzenlediği toplantılarla, anamuhalefet partisi liderine her gün söz söyleme cüretini kendinde bulduğunu bildirdi.


Gök, Erdoğan'ın çığrından çıktığını ve bulunduğu makamı rencide eder konuma getirdiğini ileri sürerek, şöyle devam etti:
"Mahalle ağzıyla konuşan, bağırmayı marifet sayan, bağırdıkça kendi haklılığını ispatlamaya çalışan ama tam tersine güçsüzlüğünü kanıtlayan bir ses tonuyla bağırıp çağırarak bu Cumhurbaşkanı, Türkiye'yi çok tehlikeli bir kutuplaşmanın içine sokmaktadır. Bu cumhurbaşkanı, ahlakı, namusu ve şerefini ayaklar altına alan tavırlarıyla ettiği yemini çiğneyen bir cumhurbaşkanıdır. 'Başkan olacağım' diye her yerde bağırıp çağırıyor. Siyasetin konusu, Cumhurbaşkanının konusu olamaz. Cumhurbaşkanı, anayasa hükmüne göre partisiyle bağı kesilen bir kişidir. Kaçak sarayda oturan zat, Türkiye'de kutuplaşmanın adresi olmuştur. Cumhurbaşkanı varsa yoksa başkan olsun, o dökülen kanlar dökülürse dökülsün. Cumhurbaşkanı, anamuhalefet partisi liderine laf yetiştiriyor. Senin işin mi? Haddin değil, işin değil. Otur Kilis'in güvenliğini sağla, Sur'daki köylülere ne oldu, helikopterimiz düştü mü düşürüldü mü? Nasıl oluyor bunlar? Ortada devlet yok, bağıran çağıran bir cumhurbaşkanı var."
Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'nin güvensiz hale gelmesinde birinci derece sorumlu olduğunu savunan Gök, Türkiye'de dökülen kanların tümünün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarının sorumluluğunda olduğunu ifade etti.
Gök, "2002'de sen iktidar olduğun zaman kan mı dökülüyordu Türkiye'de? Birçok insan hayatını kaybetti, bunların ihmali nedeniyle? Bak senin başkanlık sevdan Türkiye'yi çatışmaya götürüyor. Türkiye'nin anayasası, kuruluş felsefesi var. 'Bunlarla oynama' denilen ortamda 'vay CHP böyle, şöyle'. Evet, CHP ülkeyi kuran parti olarak sana sorumluluğunu hatırlatıyor. O koltukta oturuyorsan Mustafa Kemal Atatürk sayesinde, CHP sayesinde oturuyorsun. Bunu unutma Cumhurbaşkanı. Esas sen haddini bileceksin." diye konuştu.
Türkiye'nin kutuplaştığını, iktidar partisi milletvekillerini ve herkesi uyardıklarını belirten Gök, "Cumhurbaşkanının dümen suyundan gitmeyin. Cumhurbaşkanının vesayetinden kurtulun. Başbakanınızı koruyamadınız. Cumhurbaşkanının dayatma ve tehditleriyle istemlerini yerine getirmeye kalkarlarsa, Türkiye çok kritik bir sürece doğru girer. Genel Başkanımızın bütün sözlerinin arkasındayız. Biz göğsümüzü siper etmeye hazırız. Genel başkanımıza 'haddini bil' diyen Cumhurbaşkanına o sözleri aynen iade ediyoruz." görüşüne yer verdi.
"SİYASETEN AHLAKSIZLIKTIR"
Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşülme takvimine işaret eden Gök, "AKP grup başkanvekilleri şu ana kadar bizlerle herhangi bir temasa girmemişlerdir. Bu AKP'nin, siyasi etikten yoksun anlayışının şu saat itibariyle devam ettiğini gösteriyor. Siyasi etik düzenlemesini çıkarmaya çalıştığımız bugünlerde, AKP'li yöneticiler siyasal tarihimizin, parlamenter geleneğimizin en ağır ve en küçültücü hareketlerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar." ifadesini kullandı.
Antalya'da yapacakları kamp tarihini bir ay önce, AK Parti yöneticilerinin "20 Mayıs'ta herhangi bir çalışma olmayacağı" sözü üzerine belirlediklerini vurgulayan Gök, otel ücretinin ödendiğini, uçak biletlerinin çoğunun alındığını bildirdi.
Gök, iktidar partisinin geçen hafta Meclisi toplayamamanın tepkisi olarak teklifin 2. turunun 20 Mayıs'ta görüşüleceğini ilan ettiklerini anımsatarak, şu görüşlere yer verdi:
"Ahlaklıysanız, erdemliyseniz, sözünüzün eriyseniz CHP'ye verdiğiniz sözü tutarsınız. Önünüzde yarına kadar zaman var. Böyle bir tablo, siyaseten ahlaksızlıktır. Biz bunu her yerde teşhir ederiz. AKP'li yöneticiler şunu bilsinler ki bu Mecliste artık en kolay uluslararası bir anlaşma dahi saatlerce görüşülmeden çıkmaz, çıkamaz. Bunun faturasını ağır ödetiriz. Ya ahlaklı olup sözünüzü tutacaksınız ya da ahlaksızlığı, erdemsizliği kabul edip bundan sonraki uygulamalarda başınıza gelecekleri düşüneceksiniz."
Soruları da yanıtlayan Gök, hiçbir CHP'li milletvekilinin terörist cenazesine katılmadığını belirterek, "İddiayı kim ispatlayacaksa ispatlasın." dedi.
Gök, "19 Mayıs'ta Anıtkabir'e saldırı olacağı yönündeki istihbarat" ile ilgili soruya, şu yanıtı verdi:
"Böyle kalabalık yerlerde yapılacak istihbarat çalışmalarının çok daha yoğun olması gerekir. İstihbarat toplanmasında ve paylaşımlarında zafiyet vardır. Doğru çıkacak istihbarat olmamasını dilerim. 19 Mayıs, hepimizin yüzbinlerle Anıtkabir'de bulunacağımız bir gündür. Böyle bir tabloda MİT ve güvenlik güçlerinin çok daha dikkatli olması ve herkesin güvenliğini koruması gerekir. Olmadan önce önleyebiliyorsanız istihbarattır."
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın "nikah şahidi" olmasına yönelik açıklamasının sorulması üzerine Gök, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin şehitlerine ağladığı bir günde, bu düğün de çok konuşuluyor. Şehitlerimizin geldiği başka zamanlarda milli bayramlarımızın, resepsiyonların dahi iptal edildiği süreçten geçiyoruz. Bu konuda çok daha dikkatli olmak gerekirdi. Bu tablo, kamuoyu vicdanı açısından tartışılır noktaya gelmiştir. Gerçekten de kamu vicdanı yaralanmıştır."
Editör: TE Bilisim