Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK her sene üniversite kazanan öğrencilerin durumu iyi olmayanlara burs imkanı ve durumu normal ya da iyi seviyede olan öğrencilere ise geri ödemeli kredi vermektedir.

Geçtiğimiz haftalara gündeme gelen konu ile Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'nın üniversiteli öğrencilere vermiş olduğu kredi borçlarını silmesi gerektiği konusu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi CHP'de TBMM'ye sunmuş olduğu tasarı ile KYK'nın borçları silmesi gerektiğini belirtmişti. Peki KYK borçları silinecek mi?

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK üniversiteli öğrencilere vermiş olduğu kredi borçlarını silecek mi? Borçların silinip silinmeyeceğine dair henüz net bir bilgi yok ve konu Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de görüşülmedi, oylamalar yapılmadı.

Buna göre eğer konu TBMM'de görüşülür ve yapılan oylamalar ile kabul edilirse bundan sonra da öğrencilere kredi değil sadece burs verilmesi bekleniyor. Ancak günümüzde her sene bir milyon öğrenci üniversiteyi kazandığı için bu kadar çok öğrenciye burs imkanı verilir mi Maliye Bakanlığının detaylı şekilde inceleme yapması gerekmektedir. KYK'nın borçları silip silmeyeceğine ilişkin duyuru yayımlandığında sizlere bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim