Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene üniversite öğrencilerine burs ile kredi imkanı sunmaktadır. Üniversite öğrenimlerinin başlamasından kısa bir süre sonra başvurular alınmakta ve belirlenen tarihlerde başvurular kapatılmaktadır. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavı ile farklı üniversiteler yerleşen adaylar için burs ve kredi başvuru süreleri farklı düzenlenmektedir. Ekim ayı içerisinde burs ile kredi başvuruları tamamen bitirildi. Kredi ve Yurtlar Kurumunun sonuçları açıklaması bekleniyor ancak henüz sonuçlar açıklanmış değil. Yapılan açıklama da KYK'nın bu sene öğrencilere burs ile krediyi Kasım ayından itibaren vereceği belirtiliyordu ancak ödeme tarihlerinin bitmesi ile burs ve kredi ödemelerinin Aralık ayına kaldığı tahmin ediliyor. Peki burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gençlik Bakanı Akif Çağatay Kılıç Açıklama Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs ile kredi sonuçlarını ne zaman açıklayacağına dair önemli bir açıklama yaptı.
Bu ay içerisinde sounçların açıklanacağına belirten Bakan her hangi bir tarih vermedi ancak sonuçların önümüzde ki günler içerisinde açıklanması bekleniyor.
Söz konusu sonuçların açıklanması ile Kredi ve Yurtlar Kurumunun resmi internet sitesinden açıklama yapılacak olup adaylar buradan sorgulama işlemlerini yapabilecek. Burs ile kredi almaya hak kazanan öğrencilerin E-Devlet üzerinden sözleşme bedelini öğrenebilecek ve kendilerine uygun gelmesi durumunda onay vererek Ziraat Bankası aracılığı ile işlemlerine devam edebilecek. E-Devlet üzerinden onay formunu dolduran adaylar KYK'dan kazandıkları burs ile kredi ücretlerini aylık düzenli olarak alabilecek. 2016 KYK burs ve kredi sonuçlarının yakın zamanda açıklanması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim