Bilindiği üzere son birkaç aydır Kuzey Kore beklenmedik şekilde çıkışlar yapmaya başladı. Sağa sola her tarafa füze fırlatan ve yeni silah denemeleri gerçekleştiren Kuzey Kore bir türlü durdurulamadı. Süper güce sahip ülkelerden Kuzey Kore'nin yaptıklarının doğru olmadığı belirtildiği gibi Türkiye'den de Kuzey Kore'ye uyarı mesajları gönderilmişti.

Kuzey Kore hiçbir uyarıyı ve notayı dinlemediği gibi son dakika açıklama yaparak ABD'nin özerk bölgesi olarak bilinen ve ABD'nin pek çok silah gücünü konuşlandırdığı Guam'ı füzeleri ile vurma hazırlıklarının olduğu tüm planlarının Ağustos ayının ikinci haftasında hazır olacağını belirtti.

KUZEY KORE ABD'Yİ VURACAK MI

Kuzey Kore'nin önceki yıllarda da güçlü olduğu biliniyordu ancak Amerika Birleşik Devletleri ile Kuzey Kore arasında bilinmeyen bir neden ile gerilim yaşandı ki Kuzey Kore tüm güçlerini ABD'ye çevirdi. İlk aşamalarda bir problem yaşamaması halinde Kuzey Kore'nin ABD'yi vurması beklenmiyor ancak yinede güvenilmez açıklamaları yapılmaktadır.

ABD'DEN TEHDİT AÇIKLAMASI

Amerika Birleşik Devletleri cephesinden Kuzey Kore'nin hamlesine karşı jet bir açıklama geldi. Yapılan açıklama ile ABD ve müttefiklerinin Kuzey Kore'nin attığı adımları dikkat ile takip ettiği ve olası bir saldırı durumda en net, en sağlam ve en şiddetli şekilde karşılığının verilebileceği duyuruldu.

TÜM HABERLERİ BURADAN SORGULAYABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim