Günlerdir aşırı sıcaklarla boğuşan ülkemizde nihayet yağış uyarıları gelmeye başladı. Uzmanlar, Kütahya, Manisa ve Ardahan'ı sel felaketlerine karşı uyardı. İşte ayrıntılar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Kuzey Ege, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bilecik, Çanakkale, Balıkesir'in güney kesimleri ve batı kıyılarının, Bursa'nın güney kesimleri, Bolu, Eskişehir, Ankara'nın batısı, Adana'ın iç kesimleri, Toroslar mevkii ve Osmaniye'nin kuzeyinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Kütahya, Manisa ile Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın ise, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Batı Karadeniz Kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu Çanakkale ile öğle saatlerinden sonra Bilecik, Balıkesir'in güney kesimleri ve batı kıyıları ile Bursa'nın güney kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir, Manisa, Kütahya ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzeyi, Aydın'ın kıyı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Kütahya ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Adana'nın iç kesimleri, Osmaniye'nin kuzeyi ile Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ile Ankara'nın batı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı bulutlu geçecek. (32)

ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. (33)

İZMİR: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (32)

ADANA: Parçalı bulutlu, iç kesimleri ile Toroslar mevkii yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. (36)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu olacak. (31)

SAMSUN: Parçalı bulutlu geçecek. (31)

ERZURUM: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (29)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık olacak. (40)