Kurban Bayramı ne zaman? Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban Bayramı, Zafer Bayramı ile birleşecek mi? Herkesin merak ettiği soruları sizlerle paylaşıyoruz.

2017 Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte herkes Şimdi kurban bayramı tatilinin kaç gün olacağını merak etmeye başladı. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı tatili ve hazırlıklarını yapmak için vatandaşlar şimdiden Kurban Bayramı tatilinin ne kadar olacak sorusunu sormaya başladılar. 2017 yılında 1 Eylül tarihine denk gelen Kurban Bayramı, Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın öncesine de yaklaştığı için herkes iki bayram tatilini aynı anda kullanmak istiyor. Yani Buna göre kurban bayramı öncesi arefe ile tam gün tatil ilan edilmesi ile birlikte toplamda 6 günlük Bayram tatili şansı doğacak. Hükümet tarafından iki bayramında  birleştirilmesi ile birlikte 30 Ağustos günü resmi tatil başlayarak 4 Eylül gününe kadar devam edecek. Şuana kadar iki bayram tatili hakkında resmi açıklama yapılmadı.

2017 Kurban Bayramı'ndan sonra okullarda açılacak. Milli Eğitim Bakanlığınca daha önceden açıklanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı bilindiği üzere 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak. Bunlar da hesaplanarak kurban bayramı tatilinin 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili ile birleşmesi hakkında süreç devam ediyor.
 

Editör: TE Bilisim