Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene milyonlarca öğrenciye burs ve kredi vermektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene burs ve kredi başvurusu kabul etmekte olup ortalama 150 bin öğrenciye burs ve 750 bin öğrenciye kredi imkanı sağlamaktadır. Geçtiğimiz ay başvurular sona erdi ve bugün yapılan duyuru ile adaylaea müjdeli bir haber verildi. Milyonlarca adayın beklediği kredi ve burs sonuçları açıklandı.

Sorgulama Ekranı

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumundan yapılan açıklama ile burs ve kredi sonuçlarının açıkladığı duyuruldu. Kasım ayının ilk haftası sonuçların açıklanması ve Kasım ayında adaylara burs ile kredi ücretlerinin verileceği düşünülmekteydi ancak burs ve kredi sonuçları ancak açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs veya kredi almak için başvuru yapan adaylar aşağıda bulunan link aracılığı ile başvuru sonuçlar öğrenebilir.

https://sonuc.kyk.gov.tr/KrediBurs/Home/KimlikDogrulama

Yukarıda ki linke giriş yapıp gerekli bilgileri girdikten sonra adaylar burs ve kredi kazanıp kazanmadığını öğrenebilir. Burs kazanan öğrencilerde burs kazandığı ve kredi kazanan adaylarda öğrenim kredisi kazandığı yazmaktadır.
Editör: TE Bilisim