Kamu Personeli Seçme Sınavına giren tüm adayların sınav sonuçları açıklandı. Tüm adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak olan merkezi atamayı beklemeye başladı. Bilindiği gibi atama başvuruları 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacak. En çok rağbet görecek olan kadrolardan bir tanesi zabıta memurluğuydu. Peki KPSS 2016/2 ile hangi belediyeler zabıta memuru alımı yapacak. Zabıta memuru alımı yapacak olan belediyelerin tercih şartları nedir?

Zabıta Memuru Alım Şartları

Zabıta memuru olmak isteyenler belediyelerin açılmış olan kadrolarına başvuru yapacak ancak ortaöğretim mezunlarına üzücü bir haber var. 3 milyon adaya yakın kişinin girdiği ortaöğretim KPSS sonuçları açıklandı ve adayların pek çoğu zabıta memuru kadrosunu takip etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde kadrolar açıklandı ve ortaöğretim zabıta memuru alımı olmadığı görüldü.

77 Önlisans ve 39 lisans olmak üzere toplam 116 zabıta memuru alımı yapılacak. Bunlar alımlar 9'u Kadıköy, 4'ü Van Edremit, 15'i Beykoz, 20'si Tekirdağ Büyükşehir, 20'si İpekyolu, 3'ü Şişli ve 6'sı Suruç Belediye Başkanlıklarına yapılacaktır. Başvuru yapacak olan adayların teercihlerde belirtilmiş olan nitelik kodlarına sahip olması gerekmekte olup aynı zamanda güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alması gerekecek. Sicili temiz olmayan veya suçlu olan adaylar alınmayacak.
Editör: TE Bilisim