Milli Eğitim Bakanlığı aldığı yetki ile her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre 60 Bin öğretmen ataması yapmaktadır. Yılda iki kere atamalar gerçekleştirilmekte ve iki kadameden oluşan 30 Bin öğretmen ataması gerçekleştirilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığından hariç olmak üzere okul müdürlükleri boş kontenjanları doldurmak için söz konusu yetkili yerlerden izin alarak bünyesine sözleşmeli statüsünde öğretmen alımı yapmaktadır. MEB alımları KPSS puanı ile yapmakta ve daimi işçi statüsünde göreve başlayanları çalıştırmaktadır fakat Suriyeli öğrenciler için yeni öğretmen ataması yapılacak ve atamalar KPSS'ye bakılmadan yapılacak.

KPSS'ye Bakılmadan Atama Yapılacak

Bilindiği gibi Suriye'de iç karışıklık nedeni ile ülkemize sığınan 3 milyonu aşkın mülteci bulunmaktadır. Bu kişilerin ülkemizde eğitim görmesi üzerine hükümet adaylara karşılıksız burs ödemesi verirken öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için Milli Eğitim Bakanlığına atama talimatı verdi.

Hangi Branşlardan Atama Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklama ile sözleşmeli statüsünde öğretmen alımı yapacağını ve Türkçe Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümlerinden mezun olan adayların alınacağını belirtti.

Türkiye'nin farklı noktalarına alımlar başladı. Sözleşmeli statüsünde çalışacak olan öğretmenler 5 yıl boyunca görev yapacak ve 5 yılın sonunda sözleşmelerinin uzatılması ya da durdurulması konusunda yeni çalışmalara gidilecek. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki linki takip etmesi gerekmektedir.

http://www.meb.gov.tr/baglantilar/mem/index_ilmem.asp
Editör: TE Bilisim