Bilindiği üzere memur atamaları günümüzde genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılmaktadır. Şu anda adaylar merkezi yerleştirme atamaları ve normal memur atamaları ile kamuya girebilmektedir. Merkezi atamalarda en az ortaöğretime kadar KPSS puanları ile atamalar yapılmaktadır.

KPSS Sınav Sistemi Değişiyor!

İddia edilen bilgiye göre KPSS sınav sisteminin değişeceği iddia edildi. Buna göre atanmak için artık sadece genel kültür ve genel yetenek sınavları yetmeyecek. Teknik, sağlık, mühendislik, mimarlık gibi alanlara artık alan sınavı gelecek. Adaylar KPSS B Grubu sınavından hariç alan sınavlarına girecek.

Öğretmenlik adayları zaten tüm sınavlara girdikten sonra alan sınavına girdiğinden dolayı her hangi bir değişikliğe maruz kalmayacak.

Merkezi Atamalar Kalkıyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile belli dönemlerinde KPSS merkezi atamalar yapılmaktadır. İddia edilen bilgiye göre merkezi atamaların kaldırılacağı ve sadece açıktan, normal şekilde memur atamalarının yapılacağı belirtiliyor.

Tüm Kamuya Mülakat

FETÖ/PKK ve uzantıları gibi tüm örgüt üyelerinin incelenmesi ve kamuya alınmaması için tüm kamu kurumlarına mülakat sistemi geliyor. Buna göre artık adayların kamuya girebilmesi için mülakata girmesi ve mülakata girdikten sonra elde ettiği puanlar ile yerleşmesi beklenmektedir.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ