Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim görmek üzere 10 bin Polis Özel Harekat adayı alımı yapıldı ve en az lise mezunu adayların başvurabildiği 10 bin Polis Özel Harekat adayı alımı daha yapıldı. En az lise mezunu adayların başvuru yapabildiği ilanda adayların askerlik şartını yerine getirmiş olması şartı kaldırıldı ve toplam 300 bine yakın kişi başvuru yaptı. Polis Meslek Eğitim Merkezlerine yeni adaylar eğitim görmek üzere gönderilmeden sosyal medya da yeni bir alım ilanının daha yayımlanıp yayımlanmayacağı tartışılıyor. Peki en doğru cevap nedir? Yakın zamanda 10 bin ya da 20 bin Polis Özel Harekat alımı yapılacak mı?

20 Bin PÖH Alımı Gündemde Var Denilmişti

Bilindiği gibi Polis Özel Harekat alımlarına ilişkin Milliyetçi Harekat Partisi milletvekili Arzu Erdem, yaptığı açıklamasında 20 bin PÖH alımının gündemlerinde olduğunu belirtmiş ancak bu alımların kesin olarak yapılıp yapılmayacağı yönünde net bir açıklama yapmamıştı.

Şu an için sosyal medya da bazı adaylar bu alımların yapılması gerektiğine dair yorumlar paylaşmaktadır ancak henüz Bakanlıklardan, EGM'den ya da milletvekillerinden PÖH alımının gündemde olup olmadığı ya da alımların yapılıp yapılmayacağına dair açıklama yapılmadı.
Editör: TE Bilisim